Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο 1,4 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δεσμευτεί σε λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα στην Ελβετία, αφού οι ελβετική δικαιοσύνη φέρεται να έκανε αποδεκτό σχετικό αίτημα του προφυλακισμένου πρώην Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ο Αντώνης Κάντας έχει επιστρέψει στα δημόσια ταμεία ομολογώντας ότι προέρχονται από μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Πληροφορίες θέλουν την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να είναι σύμφωνη στην αποδέσμευση και επιστροφή απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο ( σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα τη Ελλάδος) του συνόλου των χρημάτων που ανήκουν στον προφυλακισμένο, Αντώνη Κάντα και έχουν κατασχεθεί από τις ελβετικές αρχές αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό ενός Trust καθώς και ενός ασφαλιστικού προγράμματος σε Τράπεζες στη Γενεύη, τις όποιες αυτοβούλως είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του και είχε δεσμευτεί να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επετεύχθη πρόσφατα, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Αντώνης Καντας στην Ελβετική Εισαγγελία δια των συνηγόρων του και σχετικές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ των συνηγόρων του, της ελβετικής Εισαγγελίας και των Ελλήνων ανακριβών που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο συνήγορος του κ. Καντα, Ηλίας Μπίσιας που χειρίζεται το θέμα επιστροφης των εν λόγω χρημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία της επικειμένης επιστροφής των χρημάτων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και δήλωσε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση που έχει επιβληθεί στην Ελβετία και ακολούθως να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».