Ανατροπή στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προκάλεσε το θάνατο του στενού του συνεργάτη Γιώργου Βασιλάκη. Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων υποστηρίζουν πως υπάρχει σύνδεση του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα µε την κατασκευή της βόμβας.

Σύμφωνα μάλιστα με ανώτερους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διαθέτει στοιχεία που εµπλέκουν στη φονική έκρηξη στην Κατεχάκη τον δραπέτη κακοποιό.

Το στοιχείο που φέρεται να συνδέει τον Παλαιοκώστα µε την κατασκευή της βόµβας βρέθηκε στο εσωτερικό του φακέλου-βόµβα που έφτασε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανέφερε και στην προκήρυξη της η οργάνωση- φάντασμα που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή της βόμβας ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε συσκευασθεί µέσα σε έναν πλαστικό φάκελο. Στη συσκευασία αυτή τοποθετήθηκαν 300 γραµµάρια ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, µε υψηλή ταχύτητα εκρήξεως και χωρισµένο σε δύο πλάκες των 150 γραµµαρίων.

Σε κάθε κοµµάτι είχε τοποθετηθεί και από ένας πυροκροτητής. Στον εσωτερικό πλαστικό φάκελο είχε τοποθετηθεί και ο µηχανισµός ενεργοποίησης της βόµβας που αποτελούνταν από µία µπαταρία 9 βολτ, ένα κλειστό κύκλωµα που κατέληγε σε άγκιστρο το οποίο ήταν τοποθετηµένο στην εσωτερική πλευρά του πλαστικού φακέλου.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε φωτογραφηθεί στο παρελθόν πολλές φορές από την ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις του µε τον χώρο των αντεξουσιαστών. Δυο γνωστοί αντιεξουσιαστες συμμετείχαν μαζί του στην υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά.

Όπως υποστηρίζουν, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ακόµη δεν είναι σαφής ο βαθµός και ο τρόπος εµπλοκής του: αν, δηλαδή, λειτούργησε ως εντολέας για την κατασκευή της βόµβας ή ως εντολοδόχος.