Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απολογία ενώπιον του ανακριτή της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

Στο «στόχαστρο» των αρχών, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, εξακολουθούν να βρίσκονται πρόσωπα τόσο από το περιβάλλον της κατηγορούμενης όσο και του θύματος.  Άλλωστε, ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές σε μια προσπάθεια να εξεταστεί το ενδεχόμενο η «βιτριολίστρια» να είχε συνεργό από το οικογενειακό, προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές τα οποία εξετάζονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων. Ενδεικτικό, είναι το γεγονός ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τα ηχητικά ντοκουμέντα των δυο από τις τρεις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην εταιρία ταξί οι οποίες και αποτέλεσαν την αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Η πρώτη κλήση ήταν στις 18 Μαΐου και η δεύτερη στις 19, μια δηλαδή ημέρα πριν την επίθεση. Η κατηγορούμενη κρατά ερμητικά κλειστά τα χείλη της αρνούμενη την εμπλοκή της στην υπόθεση την ώρα που  οι αστυνομικοί αναφέρουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι «από το σύνολο των στοιχείων προκύπτει με βεβαιότητα ότι η επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της Ιωάννας τελέστηκε από την 35χρονη». Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η νεαρή κατηγορούμενη «αρνήθηκε να απολογηθεί, τηρώντας εξαιρετικά αρνητικά στάση ενώ επίσης αρνήθηκε και τη λήψη βιολογικού υλικού».

Ανοικτή παραμένει και η έρευνα των κινητών τόσο της κατηγορουμένης όσο και της 34χρονης που δέχτηκε την επίθεση. Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν και να αποκρυπτογραφήσουν ενδεχόμενες «ύποπτες» επικοινωνίες ή μηνύματα που να σχετίζονται με την υπόθεση. Ήδη, από   το ιστορικό του κινητού της κατηγορουμένης προκύπτει η προσπάθεια αναζήτησης  περούκας ωστόσο εξακολουθεί να ελέγχεται από πού αγοράστηκε και με ποιο τρόπο.

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η προμήθεια του καυστικού υγρού έγινε μέσω διαδικτύου έναντι 4,5 ευρώ από το διαβιβαστικό της αστυνομίας προκύπτει πως εξακολουθούν να αναζητούν τις λεπτομέρειες της… διαδρομής που ακολούθησε μέχρι να βρεθεί στα χέρια της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη. «Διενεργείται έρευνα για την πλήρη αποτύπωση των συνθηκών προμήθειας των υλικών (περούκα, καυστικό υγρό κλπ) που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση» υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί.

Τα στοιχεία- φωτιά που οδήγησαν στην σύλληψη της 35χρονης

Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή βρίσκονται φωτογραφίες, το υλικό από τις κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις της «βιτριολίστριας» αλλά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρεται σε έναν «πρώην» και κατασχέθηκε στο σπίτι της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της 35χρονης συμπεριλαμβάνεται η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας που περιγράφει τις στιγμές φρίκης που έζησε όταν δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι αλλά και η αποκαλυπτική μαρτυρία του συντρόφου της κατηγορούμενης ο οποίος φέρεται να αποτέλεσε, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, κομβικό πρόσωπο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Τα στοιχεία ντοκουμέντα αλλά και τα λάθη που, σύμφωνα με τις αρχές, οδήγησαν στα ίχνη της 35χρονης καταγράφονται καρέ – καρέ στην ογκωδέστατη δικογραφία. Η τηλεκάρτα η οποία φέρεται να «μίλησε» ξεκλειδώνοντας την υπόθεση μυστήριο, τα βίντεο, η περούκα αλλά και τα ρούχα που κατασχέθηκαν στο σπίτι της νεαρής κατηγορούμενης είναι τα στοιχεία που σύμφωνα με την αστυνομία «πρόδωσαν» την ταυτότητα της κατηγορούμενης.

«Δεν έχω καμία έχθρα με την 35χρονη»

Η Ιωάννα στην  συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε μέσα από το νοσοκομείο την ημέρα  της σύλληψης της κατηγορουμένης, επιβεβαίωσε, βλέποντας την φωτογραφία που της υπέδειξαν οι αστυνομικοί, ότι γνωρίζει την 35χρονη.

«Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη δε στην γυναίκα που της επιτέθηκε περιέγραψε: «Η γυναίκα που μου επιτέθηκε  ήταν περίπου 1.65 με 1,70, το χρώμα των ματιών της ήταν σκούρο καστανό, ήταν αδύνατη και το χρώμα των μαλλιών της ήταν σκούρο καστανό» και συμπλήρωσε «Εάν την δω, από κοντά, νομίζω ότι μπορώ να αναγνωρίσω το βλέμμα της».

«Νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ»

Η νεαρή γυναίκα στην αρχική κατάθεση της μιλώντας για τις μοιραίες στιγμές που της άλλαξαν τη ζωή υποστήριξε ότι η πρώτη αίσθηση της ήταν πως η γυναίκα της έριξε καφέ. «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η 34χρονη αναφερόμενη στην στιγμή που δέχτηκε την επίθεση έξω από το ασανσέρ λίγο πριν φτάσει στο γραφείο της. Όπως είπε η γυναίκα που της επιτέθηκε «έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση.»

«Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε.» καταθέτει και συμπληρώνει «Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

«Είχαμε μια ελεύθερη ερωτική σχέση»

Η 35χρονη, η οποία όπως προκύπτει από τη δικογραφία την ημέρα της επίθεσης απουσίαζε από το δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται με κανονική άδεια, εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται στην υπόθεση δηλώνοντας πως δεν ένιωθε ότι κινδυνεύει η σχέση της με το σύντροφο της από άλλη γυναίκα.

Ωστόσο, οι αρχές αναζητώντας την άκρη του νήματος διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη  και 34χρονη Ιωάννα γνωρίζονταν και στο παρελθόν είχαν επικοινωνήσει μέσω facebook. Σύμφωνα με την αστυνομία  η κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει από το θύμα αν είχε σχέση με τον άνδρα που η ίδια εκείνη την περίοδο ήταν μαζί. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη Ιωάννα ενώ  ο άνδρας που φέρεται να αποτέλεσε το μήλον της έριδος στην  κατάθεση του στις αρχές παραδέχτηκε τη γνωριμία του με την 35χρονη η οποία όπως λέει μετρά δυο χρόνια. Ωστόσο, ο άνδρας αναφερόμενος στη σχέση τους την χαρακτήρισε «ελεύθερη ερωτική σχέση» η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, στην μαρτυρία του υπογραμμίζει πως είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger  με την 34χρονη Ιωάννα η οποία, όμως, σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Πριν από περίπου δυο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου , γνώρισα μια γυναίκα σε κοινή παρέα…Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά μέσω  messenger όπου και αναπτύξαμε μια «ελεύθερη ερωτική σχέση», την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δυο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή» αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός άνδρας και στη συνέχεια περιγράφει την γνωριμία του με την άτυχη Ιωάννα λέγοντας:  «Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε πέντε – δέκα τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της»

Η «βιτριολίστρια» εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται το υλικό- ντοκουμέντο από τις κάμερες που φέρονται να έχουν καταγράψει την διαδρομή της «βιτριολίστριας» ενώ ένα από τα στοιχεία που φαίνεται να βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης είναι και η κατάθεση της οδηγού ταξί η οποία συνάντησε την νεαρή γυναίκα στο σημείο της επίθεσης δυο φορές. Όπως είπε είχε εμφανιστεί ως Ελληνοαμερικανίδα που έψαχνε για δουλειά.

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη» καταθέτει η οδηγός για την πρώτη συνάντηση τους και στη συνέχεια αναφέρεται στην μοιραία ημέρα της επίθεσης λέγοντας:

«Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

Το ιδιόχειρο σημείωμα , η τηλεκάρτα και η περούκα

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της 35χρονης. Το σημείωμα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ξεκινά με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο» και οι αρχές καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο ώστε να διαπιστώσουν αν σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας το πρωί της 20ης Μαΐου.

Το σημείωμα καταγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι της κατηγορούμενης στου Ζωγράφου.

Την ώρα της σύλληψης πάνω στην νεαρή γυναίκα βρέθηκε η περούκα αλλά και η πολυσυζητημένη τηλεκάρτα η οποία, σύμφωνα με τις αρχές αποτέλεσε στοιχείο «κλειδί» για την λύση του μυστηρίου.

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα στο σπίτι της.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία:

-Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.

-Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα

-Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.