Με την κατηγορία της εκβίασης και της παράνομης κατακράτησης δύο στελεχών εταιρείας πωλήσεων και συγκεκριμένα του 67χρονου διαχειριστή και του 47χρονου διευθυντή πωλήσεων, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο άνδρες, ηλικίας 42 και 34 ετών.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία του 67χρονου διαχειριστή της εταιρείας στην αστυνομία ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, με τους συλληφθέντες να απαιτούν να μην πουλά η δική του εταιρεία προϊόντα σε μια άλλη.

Ο 47χρονος συνεργάτης του, από την πλευρά του, κατήγγειλε πως μετέβη σε εταιρεία του 42χρονου συλληφθέντα, ο οποίος μαζί με τον 34χρονο αλλοδαπό, τον παρακράτησαν παράνομα, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και, με τη χρήση σωματικής βίας, απείλησαν τη ζωή του, του συνεταίρου του και της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρθηκε, ο 42χρονος που συνελήφθη και είναι ιδιοκτήτης εταιρειών τροφίμων, απαίτησε από τον 47χρονο να μην πουλά προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι πουλούσε ο ίδιος.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν αρμοδίως.