Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι είχαν αφαιρέσει μπαταρίες από την αυλή πυροσβεστικού συνεργείου στην περιοχή της Πυλαίας.

Όπως έγινε γνωστός, χθες επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας, ότι άγνωστοι κατά το χρονικό διάστημα από 17 Ιανουαρίου έως πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιανουαρίου μπήκαν στο πυροσβεστικό συνεργείο στην περιοχή της Πυλαίας και αφαίρεσαν περίπου 200 τεμάχια μπαταριών πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα, μετέβησαν σε μάντρα εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων στην ίδια περιοχή και εντόπισαν πλήθος τεμαχίων μπαταριών αυτοκινήτων, εκ των οποίων ο καταγγέλλων αναγνώρισε συνολικά 95 τεμάχια ως μέρος των αφαιρεθέντων.

Στη μάντρα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 24, 28 και 22 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της κλοπής, ενώ συνελήφθη και ένας 63χρονος που ήταν υπεύθυνος της μάντρας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού σε κουλούρες συνολικού βάρους 130 κιλών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr