Τη βεβαιότητα ότι το δίκτυο υποστήριξης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έχει αναλάβει να «εξαφανίσει» τα ίχνη του καταζητούμενου τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού εκφράζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή» στη διάθεση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν από την πρώτη στιγμή περιέλθει πληροφορίες μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιβεβαιώνουν ότι τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μεσολάβησαν για την παροχή κρησφύγετου στον 56χρονο φυγά.

Τονίζουν μάλιστα, ότι ο Ξηρός είχε πυκνές και «με κάθε άνεση» επαφές με τους έγκλειστους «Πυρήνες», οι οποίοι έγιναν και κοινωνοί του τελικού σχεδίου απόδρασής του. Στόχος; Η κλιμάκωση της «επαναστατικής βίας». Υπογραμμίζουν, επιπρόσθετα, σχέσεις των εγκλείστων της «Συνωμοσίας» και με βαρυποινίτη των φυλακών Δομοκού, χάρη στη βοήθεια του οποίου ο επονομαζόμενος «πυρήνας φυλακής» της οργάνωσης κατάφερε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, πιθανόν δε και να συνδράμει το σχέδιο διαφυγής Ξηρού.

Επαφές με τον συγκεκριμένο ποινικό κρατούμενο (έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών και συμμετοχή στο επονομαζόμενο «Συνδικάτο του Εγκλήματος») είχε και ο Χριστόδουλος Ξηρός τις ημέρες που ο πρώτος μετήγετο στις φυλακές Κορυδαλλού για να παραστεί σε δίκες σε Αθήνα και Πειραιά. Σημειώνεται ότι ο Ξηρός είχε μεταφερθεί στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από τη γυναικεία πτέρυγα (όπου κρατούνται οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη «17 Νοέμβρη») επικαλούμενος σοβαρά δερματικά προβλήματα, λόγω υγρασίας. Ο βαρυποινίτης αντίστοιχα μεταφέρθηκε προ τετραμήνου από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Δομοκού λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (στην κατοχή του βρέθηκε φορολογική δήλωση σωφρονιστικού υπαλλήλου της φυλακής!).