Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς, οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και στέλεχος του ΣΔΟΕ, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και υψηλές χρηματικές εγγυήσεις, στην υπόθεση απόπειρας εκβίασης ιδιοκτήτριας επιχείρησης εμπορίας πολύτιμων μετάλλων.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στους τέσσερις εκ των κατηγορουμένων, δύο δικηγόρους, έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ και έναν ιδιώτη, χρηματικές εγγυήσεις από 100.000 έως 200.000 ευρώ στον καθένα και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στον πέμπτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, αστυνομικό, δεν επιβλήθηκαν όροι.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ζήτησαν 400.000 ευρώ από επιχειρηματία, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, ώστε να μην προχωρήσει έλεγχος που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς είχαν ήδη εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών.

Για την υπόθεση, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν αργά χθες τη νύχτα, οι κατηγορούμενοι αρνούνται το κατηγορητήριο που τους βαραίνει και φέρονται να υποστηρίζουν ότι η επιχειρηματίας «έστησε» την υπόθεση ώστε, παγιδεύοντάς τους, να εξασφαλίσει τη δεκαετή φορολογική ασυλία που προβλέπεται σε περιπτώσεις αποκάλυψης κρουσμάτων διαφθοράς κρατικών υπαλλήλων.