Προανακριτική Novartis: Με χαμηλές προσδοκίες πάνε στη ΓΑΔΑ τα μέλη της επιτροπής

Η «Αικατερίνη Κελέση» θεωρεί ότι «δεν έχει να εισφέρει κάτι» και ο «Μάξιμος Σαράφης» αναζητείται


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14:36
19/02/2020
Προανακριτική Novartis: Με χαμηλές προσδοκίες πάνε στη ΓΑΔΑ τα μέλη της επιτροπής
6
loading

Με χαμηλές προσδοκίες μεταβαίνουν σε λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ οι βουλευτές-μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξετάσουν την «Αικατερίνη Κελέση» και, αν εντοπιστεί, και τον «Μάξιμο Σαράφη».

«Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει», έχει αναφέρει ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε δήλωσή της προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία απεστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

Η «Αικατερίνη Κελέση», στη δήλωση-αίτησή της, επικαλείται την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπουν, όπως επισημαίνει, πλήρως τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που εξετάζεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το πρόσωπο που έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας για συγκεκριμένη υπόθεση. Επικαλείται, επίσης, την Οδηγία της ΕΕ που ορίζει ότι τα κράτη-μέλη διασφαλίζουν ότι η ταυτότητα του αναφέροντος δεν αποκαλύπτεται.

Ουδαμώς ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία η δυνατότητα μελών επιτροπής (ακόμη και αν η προκαταρκτική επιτροπή ασκεί καθήκοντα εισαγγελέα) να έρχεται σε επαφή και να εξετάζει κατ' ιδίων προστατευόμενο μάρτυρα, που έχει υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, σημειώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αικατερίνη Κελέση».

Η «Κελέση» αναφέρει στην επιτροπή ότι έχει ήδη καταθέσει με φυσική παρουσία μόνον ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis και ότι προσφάτως εξετάστηκε, έπειτα από κλήση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο για τους χειρισμούς της κας εισαγγελέως Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis, αφού τηρήθηκαν προηγουμένως όλα τα μέτρα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία περί αποφυγής αποκάλυψης της ταυτότητάς της, του προσώπου και λοιπών στοιχείων. Το δε περιεχόμενο της κατάθεσής της έχει περιέλθει σε γνώση της προκαταρκτικής επιτροπής.

«Με την κλήση μου τίθεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστρατήγησης της μυστικότητας και του καθεστώτος προστασίας που έχω υπαχθεί, δεδομένου ότι τέθηκα σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα για την υπόθεση Novartis και όχι για οποιαδήποτε υπόθεση άγεται ενώπιον κάθε αρχής», τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αικατερίνη Κελέση» στη δήλωση-αίτησή της προς την προκαταρκτική επιτροπή. Όπως επισημαίνει, από την υπαγωγή της στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων έχει συνεργαστεί πλήρως και ανελλιπώς τόσο με τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές όσο και με τα εντεταλμένα όργανα της Υπηρεσίας Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Προεξοφλεί, επίσης, ότι με την εμφάνισή της ενώπιον των μελών της επιτροπής της Βουλής θα αποκαλυφθεί και θα διαρρεύσει η ταυτότητά της, και θα κινδυνεύσει η ζωή και η σωματική ακεραιότητά της. Παρακαλεί, δε, τα μέλη της επιτροπής να σεβαστούν την ανωνυμία και τη μυστικότητα του προστατευόμενου μάρτυρα ανακαλώντας την κλήση της σε κατάθεση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ο συριζα εδωσε εντολη

  να εξαφανιστουν...για να μην τους καψουν

 2. avatar παει…την κοπανησαν οι συριζομαρτυρες του κιλου

  φυγαδες.....αναζητουνται...αρνυνται......

 3. avatar writer

  Νεοδημοκρατες, πρωταθλητές στην υποκρισία και στη ψευτιά. Όλα τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους σας υποστηρίζουν παθιασμένα, όμως κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται το μέγεθος των ψεμάτων που μας φλομώσατε τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση.

  1. avatar 👀 👀 👀 14ος όροφος..

   , , , , ,

 4. avatar Η δίκη των δικαστών.

  Απο που και ως που η αδέκαστη ανεξάρτητη δικαιοσύνη απο τη μια ορίζει μάρτυρα προστατευόμενο και απο την άλλη επιτρέπει να εκστομίζονται ένθεν κακείθεν δηλώσεις του τύπου \'\'τους ξέρουμε\'\' ή \'\'τους είδαμε εξω απο την εισαγγελία\'\' χωρίς ήδη να έχει εκκινήσει διερεύνηση και ποινικές διώξεις αυτεπάγγελτα για την προστασία του θεσμού των whistle blowers.Είναι επιεικώς αίσχος για τη δημοκρατία, την πατρίδα και το λαό της που υποφέρει απο την διαφθορά και τη διασπάθιση του κόπου του.

  1. avatar ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΟΤΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ …..

   ....ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ....ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ...ΟΙ ΖΑΙΟΙ. , ,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει