Ο Παναγιώτης Ντάτσικας από την Πάτρα είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται στη λίστα της Ιντερπόλ με τα αγνοούμενα παιδιά. Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2006 στην Πάτρα και εξαφανίστηκε το 2010.

Σήμερα ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, Ηλίας, μιλώντας στην εφημερίδα «Ημερήσιος της Αχαΐας» εκφράζει τον πόνο και την απόγνωσή του.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ντάτσικας, η σύζυγός του πήρε το παιδί τους μαζί της, εγκαταλείποντας το σπίτι τους και την Ελλάδα και μάλιστα πιθανολογεί ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο.

«Η σύζυγός μου είναι βελγικής καταγωγής. Η σχέση μας δεν πήγαινε καλά. Μια νύχτα το 2010 σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι και πήρε μαζί της και το παιδί», λέει ο Παναγιώτης Ντάτσικας.

Υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του ασπάστηκε το μουσουλμανισμό, παρακινούμενη από την αδελφή της και πώς αρχικά η γυναίκα πήγε με το παιδί τους στο Βέλγιο και μετά βρέθηκε στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται, επικοινώνησαν κάποια στιγμή και του είπε ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο και ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί.
Έκτοτε ξεκίνησε έρευνες κι έφτασε μέχρι την Ιντερπόλ ελπίζοντας να ξαναδεί το παιδί του.

Πηγή: thebest.gr