Πρωτοφανής αγριότητα χαρακτηρίζει τη μαφιόζικη εκτέλεση σε ταβέρνα στη Βάρη, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν δυο άντρες μπροστά στα έντρομα μάτια των οικογενειών τους αλλά και των πελατών του καταστήματος.

Οι δράστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το δελτίο του Ant1, μπήκαν μέσα με σταθερό βήμα για να μην κινήσουν τις υποψίες. Πλησίασαν το τραπέζι που τους ενδιέφερε και άρχισαν να πυροβολούν τα θύματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είπαν κάποιες φράσεις αλλά κανείς δεν κατάλαβε σε ποια γλώσσα.

Μπροστά στην εκτέλεση ήταν οι σύζυγοί των θυμάτων αλλά και τα παιδιά. Η μία από αυτές μάλιστα τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς. «Εμείς και τα παιδιά μένουμε μόνιμα στην Ελλάδα, Ήρθαμε για ολιγοήμερες διακοπές. Πήγαμε στο μαγαζί για να φάμε οικογενειακά. Εγώ δεν παρατήρησα καν τους δράστες όταν μπήκαν στην ταβέρνα. Κατάλαβα ότι κάποιοι πλησίασαν στο τραπέζι, αλλά νόμιζα ότι ήταν πελάτες. Δεν είδα τα πρόσωπα τους. Τρομοκρατήθηκα όταν άκουσα τους πυροβολισμούς και είδα τον άντρα μου να πέφτει» κατέθεσε στους αστυνομικούς η μία από τους συζύγους, σύμφωνα με τον Ant1.

Πυροβολισμοί στη Βάρη: Ποια είναι τα θύματα

Τα θύματα, όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, ήταν διεθνώς καταζητούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 44χρονο Σλοβένο και έναν συνομήλικό του από το Μαυροβούνιο που, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, μετά από την έκδοση «Ερυθράς Αγγελίας» από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου.

Τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να βρει κάποιο στοιχείο που θα φωτίσει λίγο το σκοτάδι αλλά μέχρι στιγμής είναι μάταιο. Οι καταθέσεις δεν «δίνουν» το παραμικρό ενώ και οι κάμερες ασφαλείας «αποκαλύπτουν» το πόσο καλά προετοιμασμένοι ήταν οι δράστες.

Οι καταθέσεις δεν αποκαλύπτουν στοιχεία για τους δράστες μιας και, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, οι περισσότεροι ανέφεραν ότι δεν κατάφεραν να δουν κάτι μιας και τρομοκρατήθηκαν και μπήκαν κάτω από τα τραπέζια.

Και η γυναίκα, η οποία έχει τραυματιστεί είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάφερε να δει κάτι καθώς και εκείνη φοβήθηκε και δεν κοιτούσε.

Την ίδια ώρα, οι δράστες ήταν καλυμμένοι τόσο καλά που και οι κάμερες δεν βοηθούν ουσιαστικά την έρευνα.

Το χρονικό της διπλής μαφιόζικης εκτέλεσης

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου σε ταβέρνα στην Βάρη όπου τα δυο θύματα γευμάτιζαν με τις οικογένειες τους. Ξαφνικά 4 άνδρες μπούκαραν μέσα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Αμέσως κατευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο τραπέζι και χωρίς να χάσουν χρόνο άνοιξαν πυρ για να εκτελέσουν τους δυο άντρες. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν ήταν πολλοί ενώ όλοι όσοι ήταν εκεί έπεσαν και κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια ουρλιάζοντας από τον τρόμο.

Μόλις οι πιστολέρο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους έφυγαν από την ταβέρνα και μπήκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, σύμφωνα με την μαρτυρία, και έγιναν καπνός.

Ο κόσμος που είχε κρυφτεί, βγήκε σιγά – σιγά από τα τραπέζια που είχε μπει για να καλυφθεί και τότε είδαν αίματα παντού και τα θύματα κάτω.

Η αστυνομία, έχει εντοπίσει περισσότερες από είκοσι κάλυκες στο σημείο. Παράλληλα, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στα πόδια η σύζυγος του ενός θύματος, η οποία νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας.