Είκοσι είναι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Παρθένης, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπολοίπων 12 ατόμων που βρίσκονται στη λίστα με τα 32 ονόματα που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Παρθένη κανείς από τους συλληφθέντες δεν προέβαλε αντίσταση.

Από τους είκοσι συλληφθέντες οι πέντε είναι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος) οι 13 είναι στελέχη του κόμματος, και οι υπόλοιποι δύο είναι αστυνομικοί: μία ανθυπαστυνόμος και ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.

Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διετάχθη ΕΔΕ.

Στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.

Στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.