Για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης μαθήτριας κατηγορείται 55χρονος διευθυντής σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε βάρος του οποίου ήδη, με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 55χρονος διευθυντής που υπηρετεί σε σχολείο της ανατολικής πλευράς της Ρόδου, φέρεται να παρενόχλησε και να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 14χρονου κοριτσιού, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 μηνών.

Η όλη υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαγγέλου, οι οποίοι κάτω από άκρα μυστικότητα και σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα ανηλίκων, διενήργησαν προανάκριση από την οποία και προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία φέρονται να είναι επιβαρυντικά για τον 55χρονο εκπαιδευτικό.

Χθες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του διευθυντή βαρύτατη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια σε ανήλικη κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου (λόγω της ιδιότητας) ενώ παράλληλα εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αλλά και σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει, για την υπόθεση αναμένεται να έχει άμεση ενημέρωση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, προκειμένου να μεριμνήσει για τα δέοντα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ιστορία για την 14χρονη κοπέλα με τον διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτά, φέρεται να ξεκίνησε από το τέλος του 2012. Όπως και η ίδια έχει καταγγείλει ο 55χρονος άρχισε να της μιλάει με γλυκόλογα (όπως μωρό μου κ.α) όταν της απηύθυνε το λόγο, ενώ με τον καιρό προχώρησε και σε πιο … τολμηρές εκφράσεις και ερωτήσεις που αφορούσαν ακόμη και τα εσώρουχα της ανήλικης κοπέλας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο διευθυντής προέβη και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 14χρονης και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν στο χώρο του σχολείου!

Πάντως η ανήλικη έχει αναφέρει τα όσα της συμβαίνουν εδώ και αρκετό καιρό σε συγγενικά της πρόσωπα χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι μέχρι πρόσφατα, οπότε και υπήρξε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου.

Με εντολή του εισαγγελικού λειτουργού, έγινε προανάκριση για την υπόθεση και μόνο μετά την συγκέντρωση στοιχείων ασκήθηκε η ποινική δίωξη και εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του 55χρονου με το οποίο αναμένονταν ακόμη και χθες η σύλληψή του.

Σε κάθε περίπτωση, η τοπική κοινωνία στην οποία ήδη έχει γίνει γνωστό το περιστατικό έχει συγκλονιστεί και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεση των απόψεων για την υπόθεση του ίδιου του 55χρονου, ο οποίος μετά την σύλληψή του θα προσαχθεί στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθεί.