Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην παραλία Κατερίνης.

Σε βάρος του 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της νύχτας, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, που στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, επιτέθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ξύλα, γκλοπ κι άλλα αντικείμενα σε βάρος δύο αλλοδαπών αδελφών, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα. Ο ένας εκ των θυμάτων, ηλικίας 32 ετών, εξέπνευσε τελικά ένα μήνα αργότερα, εξαιτίας των βαρύτατων τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον 37χρονου αλλοδαπού, που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του θύματος από πυροβόλο όπλο.

Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του 26χρονου σε υπόθεση ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε αγροτική περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διέμενε προσωρινά ο συλληφθείς, στην περιοχή της Λάρισας, βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια.