Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας έλαβε ο 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της γιαγιάς του, η οποία βρέθηκε τεμαχισμένη σε κάδο απορριμμάτων στη Ραφήνα.

Ο συνήγορος που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπισή του παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να δοθεί νέα 48ωρη προθεσμία στο δράστη προκειμένου να βρει δικηγόρο και να απολογηθεί την Παρασκευή.

Η υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τεμαχισμένο, στις 23 Αυγούστου, στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα, θυμίζει ταινία φρίκης.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, θύμα είναι 84χρονη που έμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα Πατήσια και δράστης της δολοφονίας είναι ο 28χρονος εγγονός της, ο οποίος διαμένει σε σπίτι στην Αρτέμιδα, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου 2013 ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από φιλονικία μεταξύ τους, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.

Το πρωί της επομένης ημέρας επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε.

Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα της Ασφάλειας και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.