Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας της 84χρονης γυναίκας που βρέθηκε τεμαχισμένη στη Ραφήνα, στις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα την αστυνομία, δράστης είναι ο 28χρονος εγγονός της, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα τη σκότωσε και την τεμάχισε στα Πατήσια, όπου διέμενε, και στη συνέχεια τη μετέφερε στο χώρο που εντοπίστηκε.

Η άτυχη 87χρονη διέμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα Πατήσια.

Προχτές, η κόρη του θύματος και μητέρα του δράστη, ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές ότι αναζητώντας τη μητέρα της στην οικία όπου διέμενε στα Πατήσια, διαπίστωσε ότι απουσίαζε, ενώ το διαμέρισμά της παρουσίαζε εικόνα έρευνας.

Από το συγκριτικό δακτυλοσκοπικό έλεγχο των αποτυπωμάτων της 84χρονης με αυτά του πτώματος, προέκυψε ότι ταυτίζονται.

Η έρευνα στράφηκε στο στενό περιβάλλον του θύματος και διαπιστώθηκε ότι ο εγγονός της έμενε πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα.

Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.

Ο δράστης επισκέφθηκε στις 21 Αυγούστου τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.

Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάϋλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε.

Μάλιστα ο δράστης, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.