Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Δωδεκανήσου θα καθίσει ένας 50χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, αλλά ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» φέρεται να έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις, χειρονομίες και προτάσεις σε κορίτσι ηλικίας 11 ετών το 2008, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή 6 ετών κάθειρξης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Ο 50χρονος βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση στην οποία ο παθών δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και από πρόσωπο που συνοικεί με το ανήλικο, καθώς και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να αφορούσαν δύο ανήλικες κοπέλες, ωστόσο το πρωτόδικο δικαστήριο απάλλαξε τον 50χρονο από την κατηγορία που αφορούσε τη δεύτερη ανήλικη και τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μόνο για τη πρώτη κατηγορία για την οποία και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με την έφεσή του να έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Για την υπόθεση αυτή είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2016, συνελήφθη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στη φυλακή, από όπου και αποφυλακίστηκε στη συνέχεια, μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο συνήγορος του.

Ο ίδιος όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες αλλά έχει ήδη καταθέσει από τον Απρίλιο του 2017 αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία διεκδικεί το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ από τις οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών, οι οποίες τον έχουν καταγγέλλει για τις ασελγείς πράξεις. Ο 50χρονος διεκδικεί το ποσό αυτό ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, για τις ψευδής και συκοφαντικές καταγγελίες –όπως ο ίδιος αναφέρει- που έχουν γίνει σε βάρος του.

Ο 50χρονος ανέφερε στην αγωγή του, πως οι καταγγελίες των δύο ανήλικων κοριτσιών είναι ανυπόστατες και εξαιτίας αυτών, αφενός βρέθηκε στη φυλακή και αφετέρου έχει χάσει το κύρος και την αξιοπρέπειά του, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην οικογένειά του. Ο ίδιος τόνιζε, πως οι καταγγελίες έγιναν μετά τις απειλές που είχε δεχτεί από τη μητέρα της μίας ανήλικης, με την οποία είχε σχέση και ήταν και αρραβωνιασμένος για περίπου 3 χρόνια, η οποία του είχε δηλώσει πως «θα του καταστρέψει τη ζωή».

Ο 50χρονος ανέφερε επίσης, πως ουδέποτε έχει συμβεί το παραμικρό από αυτά που του καταλογίζουν τα δύο ανήλικα κορίτσια και παρέθετε στοιχεία και γεγονότα για τον ισχυρισμό του αυτό.