Και τον πιο νοσηρό νου ξεπερνούν οι βανδαλισμοί που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε ξωκλήσια του Ηρακλείου. Ιερόσυλοι βεβηλώνουν τις μικρές εκκλησίες και δεν διστάζουν ούτε να ζωγραφίζουν στις εικόνες ούτε και να γράφουν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους. Μάλιστα, φθάνουν και στο σημείο να αφοδεύσουν στην Αγία Τράπεζα ή να λερώνουν με τα περιττώματά τους τις εικόνες και τα ιερά σκεύη.

Οι ιερόσυλοι παραβιάζουν τους ναούς, χωρίς ωστόσο να αφαιρούν τάματα και χρήματα από τα παγκάρια. Το μόνο που κάνουν είναι να βεβηλώνουν τα πάντα ακόμη και τα ιερά. Ιερείς που επικοινώνησαν με την εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζουν την απορία τους, αλλά και την οργή τους για όλα αυτά τα απαράδεκτα και καταδικαστέα γεγονότα. Όπως λένε χαρακτηριστικά, οι ναοί σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί, έχουν μετατραπεί σε χώρους στους οποίους οι δράστες εκτονώνονται με αρρωστημένο τρόπο.

Βάφουν τους τοίχους, γράφουν συνθήματα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, έχουν αφήσει τα… περιττώματά τους πάνω στην Αγία Τράπεζα. Τα περιστατικά αυτά, τα οποία έχουν συμβεί σε μικρές εκκλησίες περιμετρικά του Ηρακλείου, έχουν προβληματίσει την τοπική ΕΛ.ΑΣ., η οποία και αναζητά τους ιερόσυλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον έξι είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Ηρακλείου. Σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν παραβιάσεις των κλειδωμένων πορτών των εκκλησιών, ενώ στις άλλες περιπτώσεις οι εκκλησίες ήταν ανασφάλιστες.

Πηγή: cretalive.gr