Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές η βόμβα που εντοπίστηκε χθες κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από τον διοικητή του ΑΤ, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας.

Επρόκειτο για πλαστικό δοχείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί σιδερένιος σωλήνας και η εκρηκτική ύλη. Μέσα υπήρχαν δεκάδες καρφιά, καλώδια και ένα ξυπνητήρι.

Γιώργος Ραυτογιάννης: Το εκρηκτικό υλικό είχε τεράστια ισχύ

Σύμφωνα με τον Γ. Ραυτογιάννη, τον Σύμβουλο Εγκληματολογικών Ερευνών, που μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η εκρηκτική ύλη δεν είχε ιδιαίτερη ισχύ, ο σωλήνας ωστόσο της έδινε ώθηση κι έτσι σε περίπτωση έκρηξης, ο αντίκτυπος θα ήταν σε ακτίνα 50 μέτρων.

Όπως ο ίδιος εκτίμησε, βάσει των ευρημάτων, η έκρηξη θα γινόταν στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, αφού ο μηχανισμός βρέθηκε από τη μέσα μεριά στα κάγκελά της.

Στράτος Μαυροειδάκος: Εάν είχε γίνει έκρηξη θα είχαμε νεκρούς

Σύμφωνα με τον ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο και τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο μηχανισμός ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί στις 9:30.

Σε κάθε περίπτωση έκρηξής του, ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπήρχαν θύματα, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστη περιοχή στην οποία υπάρχει το ΑΤ, η Πανεπιστημιούπολη και ένα σχολείο.

Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που μετέβησαν στο σημείο, έκαναν με ρομπότ, την ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν όλα τα υπολείμματα του μηχανισμού τα οποία μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς διερεύνηση.