Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από κλιμάκιο των ΤΕΕΜ εντός του περίβολου χώρου της πανεπιστημιούπολης, στο ύψος του Α.Τ. Ζωγράφου.

Ήταν στόχος των δραστών το Α.Τ.; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες. Σύμφωνα με την εκτίμηση υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας, οι δράστες πιθανόν να είχαν ως στόχο το Α.Τ. Ζωγράφου αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος αποτελείτο από καλώδια, ρολόι και ένα μπουκάλι και εντοπίστηκε από τον διοικητή του Α.Τ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast.gr ήταν χαμηλής ισχύος ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά αν εκρήγνυτο.

Ένα ακόμη ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι έμπειροι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες είναι το σημείο που διάλεξαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν καθώς και το χρονικό σημείο που εισήλθαν εντός του περιβόλου της πανεπιστημιούπολης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ ήδη αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό το οποίο ίσως να έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι από τα υπολείμματα της ελεγχόμενης έκρηξης που συνέλεξαν οι άντρες των ΤΕΕΜ εντόπισαν καρφιά και ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Όλα τα υπολείμματα έχουν ήδη σταλεί στα ειδικά εργαστήρια για εξέταση.