Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι κατηγορούμενοι, ύστερα από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής, Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) και Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ.

Οι κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκαν, αφορούσαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, διέγερσης σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξης κοινής ειρήνης.

Κατά το κατηγορητήριο, βάση της μήνυσης των μελών της Χρυσής Αυγής, το ΕΕΚ εξέδωσε κάλεσμα για τη διαδήλωση με σύνθημα: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», το οποίο είχε αναδημοσιεύσει ο ανεξάρτητος συλλογικός διαδικτυακός χώρος «Indymedia». Ο πρώην πρύτανης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς, κατά τους μηνυτές, παρείχε τους servers του πανεπιστημίου.

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ από τη δίκη απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής καθώς και η υποψήφια βουλευτής του κόμματος, Θέμις Σκορδέλη.