Βίντεο και φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα σε τρία δημόσια κτήρια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα που τελούσαν υπό κατάληψη, έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τρία κτήρια που ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε από τη Βουλγαρία, δύο από τη Ρουμανία και ένας από τη Σομαλία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτήρια.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτηρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό.

Στο τρίτο κτήριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτήρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα τρία κτήρια παραδόθηκαν στο νοσοκομείο.