Όσοι λένε ότι η δουλειά δεν επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις, κάνουν λάθος. Γιατί σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Radford, η επαγγελματική ζωή επηρεάζει άμεσα την συμβίωση δύο ανθρώπων και την καθημερινότητα τους. Μάλιστα, έβγαλαν και λίστα με τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα τα οποία έχουν αυξημένα ποσοστά χωρισμών. Πιο αναλυτικά:

 
Στην πρώτη θέση, έρχονται όσοι και όσες ασχολούνται με το χορό. Το ποσοστό των χωρισμών αγγίζει το 43,5%.

Όσοι δουλεύουν σε μπαρ και είναι παντρεμένοι, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα προβλήματα του γάμου τους για να μην χωρίσουν, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει ποσοστό χωρισμών της τάξεως του 38,4%.

Τρίτο στη λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά χωρισμών, είναι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το μασάζ, με ποσοστό 38,2%.

Με ποσοστό 34.6% όσοι δουλεύουν σε καζίνο, κατατάσσονται στην τέταρτη θέση της λίστας.

Αυξημένο είναι και το ποσοστό χωρισμών (που αγγίζει το 29,3%) όσων εργάζονται σε τηλεφωνικό κέντρο.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της ψυχαγωγίας, έχουν αρκετά προβλήματα στο γάμο τους που οδηγούν στο διαζύγιο. Το ποσοστό τους αγγίζει το 28,5%.

Αυτό και αν είναι έκπληξη. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι μεταφέρουν τις αποσκευές στα ξενοδοχεία, βρίσκονται σε υψηλή θέση στη λίστα με τους χωρισμούς, καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται σε 28,4%.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται τα επαγγέλματα των δημοσιογράφων, των μεταφραστών, των κληρικών, και των χειριστών μηχανημάτων πυρηνικής ενέργειας.