«Μουδιασμένη» από χτες η κοινή γνώμη παρακολουθεί την υπόθεση της πρωτοφανούς σε αγριότητα επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος ενός δωδεκάχρονου παιδιού, από υπάλληλο ξενοδοχείου, στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για την υπόθεση, ο 20χρονος Ολλανδός έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του.

Για να του κλείσει το στόμα ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου.

Ο 12χρονος αγνοείτο από τις 21.00 το βράδυ και ανήσυχη η 37χρονη μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος.

Σε βάρος του Ολλανδού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε στην Κρήτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το παιδί έχει δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια, ενώ ανησυχία φέρεται να προκαλεί τραυματισμός του στη σπονδυλική στήλη.

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε το πρωί με C-130 στην Αθήνα και αμέσως διακομίστηκε στο Παίδων.

Ο μικρός υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση χθες το μεσημέρι.

Το παιδί φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα στη σπονδυλική στήλη, κάτι που έβαλε σε ανησυχία τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή. Οι διαμαρτυρίες του, ότι δε νοιώθει τα πόδια του δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση.

Πρόκειται για ένα τραύμα που προήλθε από χτυπήματα στο θώρακα, στην πλάτη και στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι η τσάντα με το laptop και το κινητό του μικρού Ρώσου έφτασε στα χέρια του από άλλον πελάτη του ξενοδοχείου που τη βρήκε κάπου παρατημένη.

Του την έδωσε λοιπόν για να την παραδώσει στη ρεσεψιόν. Εκείνος όμως, όπως ομολόγησε, άλλαξε γνώμη και θέλησε να κρατήσει την τσάντα για τον εαυτό του.

Έτσι απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε προς το σκοτεινό πάρκινγκ. Κάπου εκεί όμως, όπως είπε στην κατάθεση του, τον είδε ο πιτσιρικάς ο οποίος έψαχνε την τσάντα με τα πράγματα του. Είδε την τσάντα και του τη ζήτησε. Τότε ο 20χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, τον πήρε αγκαλιά στο σκοτάδι και προσπάθησε να τον παραπλανήσει και να τον πείσει ότι δεν ήταν η δική του τσάντα. Ο 12χρονος όμως δεν πείθονταν.

Κάποια στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, άπλωσε το χέρι του να πάρει την τσάντα από το χέρι του ανιματέρ και τότε εκείνος τράβηξε ένα μαχαίρι και άρχισε να το καρφώνει στο σώμα του μικρού.

«Το χτυπούσα και δεν έβλεπα που. Ήταν σκοτεινά. Νόμιζα ότι τον σκότωσα. Είχα την εντύπωση ότι τον σκότωσα! Τον τράβηξα σε μία άκρη, και τον άφησα εκεί. Έφυγα. Πήγα και φύλαξα τα πράγματα για να μην τα βρει κανείς και στη συνέχεια γύρισα στο ξενοδοχείο, έπλυνα το μαχαίρι και το φύλαξα στην πυροσβεστική φωλιά του συνεδριακού κέντρου. Επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο 20χρονος κλόουν.