«Αυτό μου το έκανε ο νέος ανιματέρ, ο Ολλανδός», μετέφερε στους αστυνομικούς ο 11χρονος όταν εκείνοι τον εντόπισαν αιμόφυρτο. Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ταξίαρχος, αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ανέφερε ακόμη πως έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου Ολλανδού που είχε προσληφθεί πρόσφατα ως κλόουν σε ξενοδοχείο. «Τον έψαχναν για περίπου δύο ώρες και δεν τον έβρισκαν. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί για να αναζητήσουν τον 11χρονο.

Στο πλαίσιο αναζήτησης γύρω από τους χώρους του ξενοδοχείου εντοπίστηκε ένας 20χρονος που βάδιζε στον παραλιακό δρόμο. Κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών από τις κινήσεις του. συγκεκριμένα εκείνη την ώρα προσπάθησε να πάρει μία τσάντα. Θεωρήθηκε ύποπτος και έγινε η προσαγωγή του.

Η τσάντα αυτή περιείχε ένα λαπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία ο 20χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι δικά του. όμως, αυτό δεν έπεισε τους αστυνομικούς και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Χερσονήσου. Ο 20χρονος επέμενε ότι τα πράγματα ήταν δικά του. μετά από ώρες εντοπίστηκε ο 11χρονος αιμόφυρτος. Είχε δεχθεί περίπου είκοσι μαχαιριές.

Ψέλλισε ότι “αυτό μου το έκανε ο καινούργιος ανιματέρ, ο Ολλανδός”», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμαλάκης και ανέφερε ότι μετά την αποκάλυψη του 11χρονου ο δράστης άρχισε να αποκαλύπτει πως μαχαίρωσε το παιδί.