Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων θα οδηγηθεί ο 30χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο δράστης της δολοφονίας του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Ιωαννίνων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη του.

Πριν διαπράξει το διπλό έγκλημα ο δράστης, στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, μπήκε σε εστιατόριο της περιοχής και απειλώντας με δύο χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα.

Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.

Η δράση του συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο ίδιο χωριό και αφού τους χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόντουσαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, αφαίρεσε χρυσαφικά και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι, με το οποίο και διέφυγε.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ακινητοποιημένο στην πόλη των Ιωαννίνων τα ξημερώματα της Κυριακής , αφού ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο.

Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός σε άγνωστη κατεύθυνση.

Τελικά συνελήφθη χτες το μεσημέρι στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών.

Όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, απασφάλισε μία χειροβομβίδα, προκειμένου να καταστήσει αδύνατη τη σύλληψή του.

Σε σακίδιο που είχε πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και τα κλοπιμαία.

Ο 30χρονος είχε αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου την 25-02-2013, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και επτά μηνών, για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη συνέχεια απελάθηκε και όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθε ξανά παράνομα στη χώρα.