Επεισοδιακή ήταν η ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων για την υπόθεση των Ζωνιανών, στο Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα Ρεθεμνιώτικα Νέα, κατά την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης της ποινής, η οποία ήταν βαρύτερη από αυτή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασαν δύο συνήγοροι των κατηγορουμένων, λέγοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Ταυτόχρονα ο πατέρας ενός εκ των κατηγορούμένων έντονα εκνευρισμένος και διαμαρτυρόμενος κι εκείνος για την ποινή που επιβλήθηκε στο γιο του, έσπασε το αλεξίσφαιρο τζάμι του Εφετείου. Άλλος κατηγορούμενος άρχισε εξοργισμένος να χτυπά το εδώλιο ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Έντρομοι οι δικαστές έβλεπαν τις σκηνές που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους και διέκοψαν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι την έφεση είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που είχε δώσει το δικαστήριο πρωτοδίκως.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι επιστρέφουν στη φυλακή με την ποινή των 25 ετών έκαστος. Το Εφετείο όχι μόνον δε μείωσε τις ποινές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποφάσισε την προφυλάκιση και για άτομα που πρωτόδικα δεν είχαν προφυλακιστεί.

Μόνον ένας νεαρός από τα Ζωνιανά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή. Οι υπόλοιποι- πλην των 4 βασικών κατηγορουμένων – θα προφυλακιστούν για 5 έως 5,5 χρόνια.

Ο πατέρας ενός εκ των κατηγορούμένων έντονα εκνευρισμένος και διαμαρτυρόμενος κι εκείνος για την ποινή που επιβλήθηκε στο γιο του, έσπασε το αλεξίσφαιρο τζάμι του Εφετείου.