Για εκβίαση σε βάρος 35χρονου Ιρακινού συνελήφθησαν χθες ένας 28χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αστυφύλακας είχε μεταβεί το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ως υπάλληλος ο 35χρονος Ιρακινός και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός του τομέα αρμοδιότητας της υπηρεσίας του.

Χθες το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο υπήκοο Συρίας μετέβησαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ίδιο αρχικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ ύστερα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στις 2.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα τα κατέβαλε μέχρι το βράδυ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, συνελήφθησαν χθες το βραδύ οι δύο δράστες, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 950 ευρώ μέσα σε φάκελο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.