Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έξι Έλληνες ενώ ταυτοποιούνται και αναζητούνται ακόμα έξι μέλι.

Οι έξι συνελήφθησαν στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και τουλάχιστον ένα πεντάμηνο εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη σε καθημερινή βάση διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της  Βορειοανατολικής Αττικής.

Με ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, απογευματινές κυρίως ώρες, τα μέλη της σπείρας περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν- στοχοποιούσαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξώπορτες, έμπαιναν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων

–  το χρηματικό ποσό των -12.145- ευρώ

–  αεροβόλο όπλο

– 300 φυσίγγια

– 19 κινητά τηλέφωνα

-2 tablet

-3 laptop

– πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων

–  διαρρηκτικά εργαλεία

– Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο περιπτώσεις κλοπών,  μία ληστεία και τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.