Συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, δύο άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 36, 34 (γυναίκα) και 48 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ταμάτων και λοιπών αντικειμένων, από Ιερό Ναό καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών συνελήφθη ο 36χρονος, αφού είχε παραδώσει στην 34χρονη ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 77 φύλλα χρυσού
– αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους 106,2 γραμμαρίων,
– πεντακόσια πενήντα δύο (552) φύλλα ασημιού
– αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους 4079,75 γραμμαρίων, τα οποία έφεραν ανάγλυφα ανθρώπινες μορφές ή μέλη σώματος,
– ένα δισκοπότηρο ασημένιο και επιχρυσωμένο και
– τέσσερα μικρότερα επιχρυσωμένα θρησκευτικά σκεύη, αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ανωτέρω τάματα είχε αφαιρέσει ο 36χρονος, χθες μετά τα μεσάνυχτα, από αποθήκη του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Γεωργίου του Δήμου Σητείας.

Τα αντικείμενα αυτά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ, αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής.

Η 36χρονη διατηρεί κατάστημα – χρυσοχοείο στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον 48χρονο, ενώ τα προαναφερόμενα αντικείμενα τα παρέλαβε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του 48χρονου με 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.