Ένα ΙΧ αυτοκίνητο που νοίκιασε ένας παλιός «γνώριμος» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το οποίο όμως ξέχασε να επιστρέψει στο γραφείο από το οποίο νοικιάστηκε στάθηκε η αφορμή για τον εντοπισμό ενός μικρού οπλοστασίου στο πόρτ μπαγκάζ του.

Στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Σκυλίτση αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το αυτοκίνητο σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ .

Νωρίτερα όμως ο ιδιοκτήτης του γραφείου ενοικίασης των αυτοκινήτων, μη γνωρίζοντας φυσικά τον ενοικιαστή, δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση του αυτοκινήτου του μια που ο παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής το είχε ενοικιάσει με τα κανονικά του στοιχεία.

Μόλις έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές το όνομα του παλιού « γνώριμου» της Αντιτρομοκρατικής που είχε ενοικιάσει το ΙΧ, σήμανε συναγερμός, όπως άλλωστε ήταν φυσικό.

Η περιπολία των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής ενημέρωσε αμέσως την υπηρεσία της με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κυκλωθεί ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του γραφείου ενοικίασης.

Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για τα στοιχεία του παλιού τους γνώριμου άρχισαν να παρακολουθούν συστηματικά το σπίτι του ατόμου στα Εξάρχεια αλλά και το πατρικό του στον Πειραιά.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πλησίασαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και με προσοχή από το φόβο πιθανής παγίδευσης άνοιξαν αρχικά το πόρτ μπαγκάζ.

Μέσα βρήκαν δύο σακίδια πλάτης δεκάδες φυσίγγια χειροβομβίδες και δύο μεταλλικά κουτιά σφραγισμένα.
Στο ένα από τα δύο σακίδια βρήκαν μέσα δύο αυτόματα καλάσνικοφ με κομμένα τα κοντάκια ενώ στο άλλο βρέθηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, τρεις γεμιστήρες οι δύο με 20 σφαίρες και η τρίτη με 6 καθώς και 720 σφαίρες των 7,62 μμ.

Μετά τον εντοπισμό των όπλων και των πυρομαχικών μέσα στο πόρτ μπαγκάζ οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξερεύνηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προχωρούσαν στην έρευνα στο σπίτι του παλιού τους γνώριμου στα Εξάρχεια και στο πατρικό του στον Πειραιά .

Για τις έρευνες στα δύο σπίτια δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση.

Ο άνθρωπος που αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο παρελθόν είχε οργανώσει καταδρομική επιχείρηση σε σταθμευμένο λεωφορείο των ΜΑΤ στην Πλατεία Κάνιγγος, τη στιγμή που οι αστυνομικοί της διμοιρίας χαλάρωναν έξω από το λεωφορείο .

Πάνω στον πανικό των αστυνομικών, τους άρπαξαν ασπίδες, κράνη και άλλα αντικείμενα του εξοπλισμού τους, τα οποία λίγες μέρες αργότερα εμφανίσθηκαν σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο των αντιεξουσιαστών.

Παράλληλα, ο παλιός γνώριμος των αστυνομικών είχε στενές σχέσεις με τους αναζητούμενους Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα, ενώ τον ίδιο αναζητά η Αστυνομία εδώ και καιρό.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται αυτή τη στιγμή στις βαλιστικές εξετάσεις που γίνονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με τα δύο αυτόματα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο ένα από τα δύο σακίδια στο νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού πρίν από δύο μήνες.

Επιπλέον η Αντιτρομοκρατική θεωρεί σίγουρο ότι ο παλιός της γνώριμος που αναζητά έχει ανάμειξη και σε άλλες υποθέσεις που προσπαθεί να ξεδιαλύνει.