Σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ώστε να φτάσουν οι Αρχές σε ασφαλή συμπεράσματα στην υπόθεση με τα σακίδια που περιείχαν εκρηκτικά υλικά και εντοπίστηκαν ένα προς ένα στην Αθήνα, έπειτα από τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το αυτοκίνητο, μάρκας Nissan, ήταν κλεμμένο και βρέθηκε παρκαρισμένο στην συμβολή των οδών Μεσογείων και Μανδηλαρά, στην Αγία Παρασκευή, έξω από το κτίριο της ΕΡΤ.

Στο πορτ-μπαγκάζ του είχε τοποθετηθεί η μία από τις τέσσερις τσάντες με τα εκρηκτικά. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες είχαν αφεθεί έξω από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων , επί της λεωφόρου Μεσογείων 492, έξω από το κατάστημα του ΟΤΕ στη λεωφόρο Μαραθώνος και στη ΔΟΥ Ψυχικού, επί της λεωφόρου Κηφισίας κοντά στη συμβολή της με τη λεωφόρο Κατεχάκη. Στο ένα από τα σακίδια βρέθηκε ένα μασούρι δυναμίτιδας και κάποια άλλα αντικείμενα. Στα υπόλοιπα τρία σακίδια εντοπίστηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τα συγκεκριμένα ευρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θεωρούν γενική δοκιμή μιας ένοπλης ομάδας που επιχειρεί να αναβαθμίσει την δράση της. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αντάρτικου πόλης που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τσάντες, που έχουν μόνο εκρηκτική ύλη. Η κλοπή του Ι.Χ. δείχνει ότι η ομάδα αυτή έχει ορισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες».

Αυτό που δεν αποκλείεται από τις αρχές είναι το ενδεχόμενο το κλεμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο να χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνηση ορισμένων εκ των δραστών οι οποίοι εναπόθεσαν τις τσάντες στους “στόχους”, οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά κοντινά σημεία μεταξύ τους.

Το αυτοκίνητο φέρεται να εγκαταλείφθηκε τελικώς, με το τελευταίο σακίδιο στο πορτ-μπαγκάζ. Όμως η Αστυνομία δεν αποκλείει δύο ή τρεις δράστες να χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα. Η ΕΛ.ΑΣ αναμένει ανάληψη ευθύνης και αποστολή σχετικής προκήρυξης για την συγκεκριμένη ενέργεια, αν και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για το αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς οι γνώμες διίστανται.