Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στις 10 Φεβρουαρίου, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι οπαδοί και των δύο ομάδων που προκάλεσαν και συμμετείχαν στα επεισόδια και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, καθώς επίσης να διακριβωθεί αν προκύπτουν ευθύνες της Αστυνομίας.

Εντολή της εισαγγελέως προς την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, η οποία και θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση, είναι να εξετάσει το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει από τον αγωνιστικό χώρο και να αξιοποιήσει συνδυαστικά το στοιχείο αυτό με τις ονομαστικές καταστάσεις των οπαδών στους οποίους διατέθηκαν εισιτήρια του αγώνα.

Παράλληλα, η κ. Φάκου ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες εισήχθησαν στον αθλητικό χώρο απαγορευμένα αντικείμενα, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες των αρμοδίων.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, ζητείται να εξεταστεί και τυχόν ευθύνη της Αστυνομίας για τη μη σύλληψη ατόμων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια.