Τον καινούριο πονοκέφαλο των αρχών αποτελεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας που φέτος το χειμώνα … ανθεί από τη μια άκρη της Κρήτης ως της άλλη.

Το φαινόμενο έχει πάρει εξαιρετικές διαστάσεις και στο νομό Ρεθύμνου όπου οι λαθροϋλοτόμοι κόβουν ανεξέλεγκτα δένδρα και εν συνεχεία τα πωλούν πανάκριβα στην αγορά, εκμεταλλευόμενοι έτσι το οικονομικό πρόβλημα χιλιάδων πολιτών. Τα προηγούμενα 24ωρα στα χέρια των αρχών έπεσαν στα δύο ακόμα νεαρά άτομα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση έκοψαν παράνομα ελαιόδενδρα πουλώντας άμεσα τα καυσόξυλα.

Συγκεκριμένα οι δυο άνδρες ένας 35χρονος και ένας 21χρονος συνελήφθησαν χτες βράδυ για παράνομη κοπή ελαιόδεντρων από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 49χρονου. Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καταγγέλθηκε παράνομη κοπή τριών (3) ελαιοδέντρων, από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στην τοπική κοινότητα Χρωμοναστηρίου, Δήμου Ρεθύμνου.

Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι την ανωτέρω αξιόποινη πράξη διέπραξαν ο 35χρονος και ο 21χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες (07.02.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών
Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μυλοποτάμου, κινούμενοι με Ι.Χ.Φ. και συνελήφθησαν.

Επιπλέον προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν προβεί στην παράνομη κοπή πέντε (5) ακόμη ελαιοδέντρων από το αγροτεμάχιο του 49χρονου τον προηγούμενο μήνα, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η συνολική αξία ανωτέρω ξυλείας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ κατά δήλωση του παθόντα.

Πηγή: prismanews.gr