Έξι και πλέον χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τον εορτασμό της επετείου τού Πολυτεχνείου, ο 30χρονος – σήμερα – Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, κλήθηκε να φέρει στη μνήμη του για μία ακόμη φορά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τότε, καταθέτοντας, αυτή τη φορά, στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε σήμερα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο των οκτώ κατηγορούμενων.

Ο νεαρός Κύπριος περιέγραψε καρέ -καρέ τις σκηνές του ξυλοδαρμού του. «Ήρθαν όλοι πάνω μου και με χτυπούσαν με δύναμη. Με σπάσανε στο ξύλο. Εκλιπαρούσα για βοήθεια. Ούτε σε ταινία δεν είχα δει αυτά που μου έκαναν. Απορώ γιατί τέτοιο μένος. Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν», κατέθεσε.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη.

Σε πρώτο βαθμό, οι αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε, τον περασμένο Μάιο, στον 30χρονο, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του.

Εξάλλου, πέρυσι τον Οκτώβρη, ο ίδιος αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για το σκέλος της υπόθεσης, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε επεισόδια το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, λίγο πριν τον ξυλοδαρμό του.