Στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να διευρύνουν τον κύκλο των ελεγχομένων προσώπων στα δάνεια της Proton Bank, που εξασφάλισε για εταιρείες συμφερόντων του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσκόμισε στη 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος με την αυτόβουλη εμφάνισή του στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να έθεσε υπόψη της 2ης ειδικής ανακρίτριας νέα δεδομένα για την πορεία των χρημάτων, αλλά και στοιχεία για νέα πρόσωπα.

Στην κ. Χατζάκη εμφανίστηκε το μεσημέρι ο εκ των 30 κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Μπαλής, ο οποίος, όπως τόνισε ο συνήγορός του Θέμης Σοφός, παρέδωσε στοιχεία για τη δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Ο Κ. Μπαλής, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε δύο δάνεια, 20 και 70 εκατομμυρίων προς εταιρεία ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε το πρόσωπο που υπέγραψε για τη λήψη των συγκεκριμένων ποσών. Επίσης, φέρεται να αποκάλυψε την εμπλοκή δύο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άντρα, συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και επέρριψε την πλήρη ευθύνη για τις επίμαχες δανειοδοτήσεις στον βασικό κατηγορούμενο Λ. Λαυρεντιάδη.