Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης μια 32χρονη γυναίκα -μητέρα τριών ανήλικων παιδιών- η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία τής 59χρονης πεθεράς της, τον περασμένο Ιανουάριο, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία (6-1 ψήφους) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχικής ορμής και την καταδίκασε κατά πλειοψηφία (πάλι με ψήφους 6-1) σε κάθειρξη 20 ετών. Με την μετατροπή της κατηγορίας, από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, και παρότι δεν της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, έσπασε τα ισόβια.

Όπως κατέθεσαν μάρτυρες στο δικαστήριο, η πολυετής κακή διαπροσωπική σχέση με την πεθερά της «όπλισαν» το χέρι της 32χρονης, η οποία κατακρεούργησε το θύμα της, επιφέροντάς της 68 θανάσιμες μαχαιριές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προηγήθηκε καβγάς ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Απολογούμενη στο δικαστήριο, η 32χρονη υποστήριξε ότι η πεθερά της αμφισβητούσε την πατρότητα των τριών μικρών παιδιών της και ζητούσε να υποβληθεί σε τεστ DNA.