Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης έξι εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2002 έως το 2008, πήραν το δρόμο της φυλακής δύο υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου, ενώ ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, αναμένεται να καλέσει σε απολογία και τους διευθυντές δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στο νησί, των οποίων η συμμετοχή στην υπόθεση ερευνάται.

Πάντως ο νυν και πρώην δήμαρχος του νησιού, καθώς και δύο αντιδήμαρχοι, που κλήθηκαν σε ανάκριση, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν επιχειρηματίας-ξενοδόχος ζήτησε από τον Δήμο Μυκόνου οικονομική ενημερότητα και τότε διαπίστωσε με έκπληξη ότι είχε οφειλές που ήξερε ότι τις είχε τακτοποιήσει.

Εξοργισμένος που βρέθηκε να χρωστάει, ενώ είχε πληρώσει, πήγε στην εφορία με όλες του τις επιταγές πληρωμής, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχε υπεξαίρεση.

«Όταν ανέλαβα, αρχίσαμε τους ελέγχους και βρέθηκε ότι υπάρχουν ακυρωμένα διπλότυπα, τα οποία ακυρώνονταν γιατί χρησιμοποιούνταν ξανά από αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και δίνονταν πλαστές αποδείξεις ξαναχρησιμοποιημένες. Δηλαδή τις αποδείξεις τις πλαστές τις ξαναχρησιμοποιούσαν, με αποτέλεσμα τα λεφτά αυτά να μην μπαίνουν καθόλου στα ταμείου του Δήμου, αλλά να γεμίζουν τις τσέπες κάποιων ανθρώπων, υπαλλήλων του δήμου», εξήγησε στην Espresso ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας.