Απαντήσεις στα ερωτηματικά που άφησε πίσω της η τραγωδία της περασμένης Τετάρτης καλούνται να δώσουν οι εμπειρογνώμονες που όρισαν οι Αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου που οδήγησε στο θάνατο τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη.

Οι ειδικοί καλούνται να συλλέξουν στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο καθώς επίσης και τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά και τις φονικές εκρήξεις στο ασθενοφόρο αποτελούν δυο βασικά σημεία που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν στο πλαίσιο της έρευνας ενώ ένα ακόμη θέμα τίθεται σε σχέση με την ασφάλεια του ίδιου του οχήματος.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν μέσα από τις καταθέσεις των άμεσα εμπλεκόμενων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων. Καθοριστικές χαρακτηρίζονται οι καταθέσεις τόσο του οδηγού του μοιραίου ασθενοφόρου αλλά και των δυο γυναικών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο.

«Είναι σημαντικό τα συλλυπητήρια που έδωσε ο Υπουργός Υγείας να συνοδευτούν από το ότι το υλικό του ΕΚΑΒ θα πρέπει να αναταχθεί, γιατί κυριολεκτικά αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει» επισήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας.

«Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια, να δούμε τι θα γίνει με το ΕΚΑΒ πρέπει», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πηγή: prismanews.gr