Μία νέα μαρτυρία έρχεται στο φως για το θάνατο μίας 22χρονης φοιτήτριας που έπεσε από την ταράτσα της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016, με έναν αυτόπτη μάρτυρα να ισχυρίζεται πως η άτυχη κοπέλα δεν ήταν μόνη της το μοιραίο βράδυ.

«Σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την είσοδο της εστίας άκουσα φωνές. Σαν να μαλώνουν κάποιοι. Σήκωσα το κεφάλι μου και διέκρινα σκιές ψηλά. Ξαφνικά ησυχία και ένας δυνατός γδούπος στο έδαφος σχεδόν μπροστά μου με ξάφνιασε. Είδα μια κοπέλα αιμόφυρτη. Σάστισα. Είχε τις αισθήσεις της ακόμη. Ειδοποίησα αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενος στην περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, είδε δύο νεαρούς να βγαίνουν από τη φοιτητική εστία και να τρέχουν προς το σημείο όπου έπεσε η άτυχη κοπέλα.

«Θυμάμαι ότι πήγαν κατευθείαν πάνω από την κοπέλα. Άρχισαν να κάνουν κάτι. Ο ένας γύρω από το σώμα της, ο άλλος σε μικρή απόσταση. “Το στικάκι, το στικάκι”, λέγανε. “Βρες το στικάκι”. Τους ρώτησα τι κάνουν και αν ξέρουν τι έγινε και μου είπαν να μην ανακατεύομαι. Εγώ είχα ήδη σκεπάσει το κορίτσι με μπουφάν όπως μου είπαν οι διασώστες ώστε να την κρατήσω ζεστή», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι νεαροί εξαφανίστηκαν διακριτικά όταν στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί.

Η μαρτυρία αυτή ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς ήταν γνωστό ότι έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος νεαρών που φέρονται να εκβίαζαν την άτυχη κοπέλα, όμως δεν υπήρχε μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη ότι μπορεί να ήταν παρόντες στο συμβάν τη μοιραία νύχτα. Ενδεχομένως η μαρτυρία αυτή να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της μητέρας της φοιτήτριας, που υποστηρίζει ότι για το θάνατό της υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι αναμένει ότι ο αυτόπτης μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα όσα είδε εκείνο το βράδυ.