Στη σύλληψη τριών ατόμων για συμμετοχή σε κερδοφόρα «επιχείρηση», η οποία έκλεινε ερωτικά ραντεβού μέσω ίντερνετ προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται οι διαχειριστές της «ροζ» ιστοσελίδας, μέσω της οποίας γινόταν αυτό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος μετέφερε με όχημα εκδιδόμενες γυναίκες στα προσυμφωνημένα διαδικτυακά ραντεβού.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται όταν αστυνομικοί του τμήματος καταπολέμησης και εμπορίας ανθρώπων εντόπισαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα «Γραφείου Συνοδών Κυριών», μέσω της οποίας προσφερόταν σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη η δυνατότητα να κλείσει ερωτικό ραντεβού, έναντι αμοιβής.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας φαίνεται πως παρουσίαζαν φωτογραφίες νεαρών γυναικών, καθώς επίσης το κόστος για κάθε ερωτική συνεύρεση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν. Στη συνέχεια οι νεαρές αλλοδαπές συναντούσαν τους πελάτες σε ξενοδοχεία όπου κατέλυαν.

Σε μια τέτοια προκαθορισμένη συνάντηση μετέβησαν χθες το απόγευμα, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες, μια 32χρονη από την Αλβανία και μια 34χρονη από τη Ρωσία, συνοδευόμενες από τον 29χρονο, που είχε αναλάβει να τις μεταφέρει στο σημείο.

Τότε εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον αλλοδαπό για «διευκόλυνση ακολασίας άλλων», ενώ συνελήφθη και μία εκ των εκδιδόμενων για πλαστογραφία, διότι κατείχε έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας, με το οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει την παραμονή της στην ελληνική επικράτεια (στη δεύτερη βεβαιώθηκαν πταισματικές παραβάσεις)

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ξενοδοχείο όπου θα κατέλυαν οι δύο παραπάνω γυναίκες, εντοπίστηκε και μία τρίτη γυναίκα, 31 ετών, με καταγωγή από τη Ρωσία, και -όπως διαπιστώθηκε- επρόκειτο επίσης για εκδιδόμενη, ενώ συνελήφθη με την κατηγορία ότι προήγαγε στην πορνεία την 34χρονη συμπατριώτισσά της.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα.