Ανατροπή στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 σε βάρος προσώπου που φέρεται να διετέλεσε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας οι οποίοι, επίσης, ελέγχονται από τη δικαιοσύνη.

Οι αρχικές πληροφορίες ανάφεραν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Μετά τις αποκαλύψεις η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και πλέον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης με την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να φύγει από τη την χώρα χθες το βράδυ παίρνοντας μαζί του και την οικογένεια του.

Μόλις η κίνηση του  έγινε αντιληπτή σήμανε συναγερμός στις διωκτικές αρχές, διατάχθηκε η απαγόρευση  εξόδου του από τη χώρα, ενώ υποχρεώθηκε να παραδώσει και το διαβατήριο του.