Αφορολόγητα τσιγάρα διαφόρων τύπων εντόπισε το ΣΔΟΕ έπειτα από έρευνα σε δύο σπίτια στην Κομοτηνή, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Τα τσιγάρα εισήχθησαν λαθραία στο εσωτερικό της χώρας και ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε και οι δύο δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στo πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και προσήχθησαν ενώπιον του Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα, προέβη στη σύλληψη και προσαγωγή στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας των παρακάτω δύο οφειλετών:
α) Ενός νομίμου εκπροσώπου – Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ανωνύμου Εταιρείας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 264.259,64 ευρώ.
β) Ενός ατόμου για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. Ζ΄ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 216.094,50 ευρώ.