Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οχτώ άτομα ηλικίας 25-53 ετών συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στην Αττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Λήμνο.

Για δύο Έλληνες, ο ένας από την Κατερίνη και ο άλλος από την Κω, σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες.

Μετά από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα οι χρήστες μοίραζαν το υλικό σε άλλους χρήστες μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τριάντα τέσσερις σκληροί δίσκοι
• Τρεις φορητοί υπολογιστές
• Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών
• Δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

Από τους οχτώ συλληφθέντες ο ένας προφυλακίστηκε. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο, οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.