Συγκλονίζει ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή στα βράχια σε θαλάσσια περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο. Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή από άντρες του Λιμενικού Σώματος γυμνή. Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και αναγνωρίστηκε από τον πατέρα της.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της 21χρονης, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι η νεαρή φοιτήτρια, είχε βρει το θάνατο την προηγούμενη ημέρα, ενδεχομένως κάπου στην πόλη, και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε. Ήδη λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα του περίγυρου της, καθώς και κάποιοι γνωστοί Ροδίτες, με τις έρευνες να εστιάζονται σε δυο συγκεκριμένα στέκια της πόλης Ρόδου.

Από την έρευνα στο σπίτι της δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, ωστόσο φως αναμένεται να ρίξει η άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου που έχει ήδη παραγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, φέρονται να προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στα χέρια των Αρχών φέρεται να βρίσκεται και ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή γίνεται την περασμένη Τρίτη, το τελευταίο βράδυ της ζωής της.

Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Εβρου, το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό και μεταξύ των συμφοιτητών της, «χάθηκε» χωρίς να γνωρίζει κανείς, ακόμη και στενή φίλη της, που λείπει το διάστημα αυτό στην Αθήνα, πού και με ποιόν είχε βρεθεί.

Μια πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που μάλιστα το καλοκαίρι έκανε την πρακτική της εξάσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, «έφυγε» από την ζωή και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα, όπως έγραψε η Δημοκρατική της Ρόδου.

Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε στο πόδι και κίνησε υποψίες σε δύο συμφοιτητές της, οι οποίοι παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών από την πιθανολόγηση ότι ορισμένα σημάδια που φέρει στον λαιμό της παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού αν και η επίσημη εκδοχή του θανάτου της είναι ο πνιγμός.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της ως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.