Με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνελήφθη 36χρονος Έλληνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οδηγώντας φορτηγό και κινούμενος επί της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί τον σταμάτησαν στον κόμβο της Ασπροβάλτας, όπου, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 14 παράτυπους μετανάστες, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικους.

Οι μετανάστες φαίνεται ότι είχαν εισέλθει στη χώρα από τον Έβρο, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ενώ για τη μεταφορά κατέβαλαν προηγουμένως χρήματα σε άγνωστους που πιθανολογείται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ανήκουν σε κυκλώματα διακινητών.

Στο μεταξύ, στον αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν 35χρονος υπήκοος Αιγύπτου, και 34χρονη ομοεθνής του, με την κατηγορία διότι προσποιούμενοι τους γονείς τριών ανήλικων μεταναστών και επιδεικνύοντας έγγραφα άλλων προσώπων, επιχείρησαν να ταξιδέψουν μαζί τους σε χώρα του εξωτερικού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, ενώ στις αποσκευές του 35χρονου βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και χάπια, άγνωστης σύστασης. Επιπλέον, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων συνελήφθησαν και ο γονείς των ανήλικων, που είναι υπήκοοι Ιράν και Αφγανιστάν.