Ψινάκης: Ως δήμαρχος Μαραθώνα επιτέλεσα το καθήκον μου

Τι υποστήριξε στις έγγραφες εξηγήσεις του για την φονική φωτιά στο Μάτι


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:41
21/11/2018
Ψινάκης: Ως δήμαρχος Μαραθώνα επιτέλεσα το καθήκον μου
6
loading

«Ως δήμαρχος Μαραθώνα επιτέλεσα το καθήκον μου». Αυτό είναι το ρεζουμέ της υπερασπιστικής γραμμής του Ηλία Ψινάκη, όπως διατυπώνεται στις έγγραφες εξηγήσεις του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 99 άνθρωποι.

Ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που έχουν κληθεί από τη δικαιοσύνη, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο υπόμνημα του που αριθμεί 28 σελίδες αφού εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράσταση του προς τα θύματα και τους συγγενείς τους εμφανίζεται βέβαιος πως τη μοιραία ημέρα οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι αντέδρασαν ακαριαία και με απόλυτο συντονισμό, παρείχαν δε από τις πρώτες στιγμές κάθε δυνατή βοήθεια και αρωγή στους πληγέντες της πύρινης λαίλαπας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επισημαίνει πως ο Δήμος ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα για τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, στο υπόμνημα του, φέρεται να βάζει στο κάδρο των ευθυνών Πυροσβεστική και Περιφέρεια. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν έγινε αντιληπτή από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αλλά από το άκουσμα σειρήνας διερχόμενου πυροσβεστικού οχήματος και συμπληρώνει πως η κινητοποίηση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Δήμου ήταν άμεση, πολύ πριν η πυρκαγιά περάσει τα διοικητικά όρια του δήμου Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα φέρεται να σημειώνει ότι αμέσως μόλις ζητήθηκε συνδρομή του Δήμου για απομάκρυνση πολιτών, ο Δήμος ανταποκρίθηκε ακαριαία… Με το σύνολο του προσωπικού του Δήμου που εντάσσεται στην πολιτική προστασία, στην κατάσβεση υπό τις οδηγίες της πυροσβεστικής, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπήρχε οτιδήποτε άλλο που μπορούσε να κάνει ο Δήμος.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών από την περιοχή ο δήμαρχος υποστηρίζει πως δεν υπήρχε σήμα από την Πυροσβεστική «επίσημα ή ανεπίσημα», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η μόνη αρμόδια να το εισηγηθεί στο Δήμο που πλήττεται από την καταστροφή, όταν δε η καταστροφή αφορά περισσότερους του ενός Δήμους, τότε η ευθύνη βαρύνει την περιφέρεια».

Δυστυχώς υπήρξε μια ομιχλώδης εικόνα σε σχέση με τον τρόπο που κινούνταν η φωτιά, υπογραμμίζει ο κ. Ψινάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της καταστροφής απουσίαζε καθώς, όπως λέει, είχε επιλέξει να μη λείψει από το Μαραθώνα τον Αύγουστο, που θεωρούνταν ο πλέον επικίνδυνος μήνας για τις πυρκαγιές.

Όπως περιγράφει, αφού ξέσπασε η φωτιά, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του. Αμέσως αναζήτησε τρόπους να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στο Μαραθώνα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, δεν υπήρχε δυνατότητα πτητικού μέσου λόγω των θυελλωδών ανέμων και των καπνών της πυρκαγιάς. Επιχείρησε να επιστέψει στο Μαραθώνα δια θαλάσσης με ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος. Μετά τη Σύρο η θαλασσοταραχή ήταν τόσο έντονη που αναγκάστηκε ο χειριστής του σκάφους να προσεγγίσει τη Σέριφο μέχρι να καταλαγιάσει η θύελλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Charitos Zan

  ΠΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΙ ΑΠΟ ΤΙ
  ΠΙΡΚΑΙΑ ΤΙΣ ΑΘΙΝΑΣ
  ΠΙΡΚΑΙΑ ΑΘΙΝΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙ
  ΝΕΚΡΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
  ΕΚΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙ
  ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΚΑΙΝΙ ΟΠΙΟ ΙΡΟΙΝΙ
  ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
  ΤΙΝ ΙΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΓΔΟΝΤΑ
  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΙΝ ΙΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
  ΜΙΣΘΟΣ ΕΞΑΚΟΣΑ ΕΒΡΟ ΤΟ ΜΙΝΑ
  ΔΙΟΔΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΙ Ο
  ΜΙΣΘΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΠΑ ΜΙΔΕΝ
  ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΦΠΑ 24 ΤΑ
  ΕΚΑΤΟ ΠΑΙ ΤΟ ΚΤΙΜΑ ΠΑΙ ΚΕ ΤΟ
  ΣΠΙΤΙ ΚΟΤΖΑΜ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΙ
  ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ι ΜΕΡΚΕΛ
  ΣΤΑ ΧΡΟΣΤΑΙ ΤΑ ΕΒΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
  ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΙΒΕΡΝΙΤΙΣ ΑΛΕΞΙΣ
  ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΔΟΣΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
  ΕΛΛΙΝΕΣ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ
  ΔΕ ΚΟΣΤΙΖΙ ΤΙΠΟΤΕΣ Ι ΠΑΡΑΓΟΓΙ
  ΤΙΣ ΔΡΑΧΜΙΣ ΕΚΚΑΤΟΜΙΡΙΑ
  ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΙΝ ΟΡΑ

  ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣΣ
  ΕΝΝΙΑ ΕΝΔΕΚΑ 2004
  ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΙΛΙΟΣ
  ΠΙΡΚΑΙΑ 24-08-2007
  ΠΙΡΚΑΙΑ 23-07-2018
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 19-04-2017

  ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
  ΜΕΖΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ
  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΙΘΟΥΝ
  ΔΙΚΙΤΕΣ ΠΙΡΟΣΒΕΣΤΙΚΙΣ ΙΧΑΝ
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΕΝΝΙΑ
  ΜΙΝΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
  ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΠΙΡΚΑΙΑ ΣΤΙΝ
  ΑΘΙΝΑ ΔΕΙ ΚΛΙΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ
  ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΠΑΡΟΧΙ ΡΕΥΜΑ
  ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
  ΣΕ ΜΙΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΕΣΒΙΣΕ ΦΟΤΙΑ

 2. avatar Χαχας

  Ου ου Καλεεεε!!!

 3. avatar Η δικαιοσυνη του δεξιου!

  Αμα εισαι φιλος του Μακογιαννη και της Σιας....δεν παραιτεισαι για τους νεκρους στο Ματι...ουτε σου ζητανε λογο..... ουτε δινεις λογο.....ετσι ειναι η δικαιοσυνη του δεξιου!

  1. avatar Μανωλης..

   ΑΛΗΘΕΙΑ για τον Ψινακη δεν μιλανε στην ΝΔ, σιωπη, δεν λενε ουτε το Ονομα του!

 4. avatar Φευγάτος ?

  Κατάλαβες τα ζόρια και δρομοοοοοοοοο!!!!! Εεεε τι το πέρασες τηλεπαραθυρο που λες τις ☆☆☆☆☆☆σου ???? ΑΥΤΟ να γίνει μάθημα για τους επόμενους.

 5. avatar Iππολύτη

  "Τί τρομεγό, να μην μπογώ, να πω το "γο" και ' γω να τυγανιέμαι ! " Αχ τί πάθαμε οι έγμοι, μας έφαγε στη στγοφή το καταγαμένο "γο", και ποιός να μας πιστέψει! Γι'αυτό εφεξής, με το συμπάθειο, να και 'μείς, ούτε "ρο", ούτε "γο", ξηγούμαστε αεγάτα, και όποιος γουστάγει, και όποιος δεν, να πάει να κουγευτεί."

  ΥΓ: Στην τελευταία παράγραφο : ... Επιχείρησε (όχι) να επιστέψει, αλλά να επιστρέψει.
  Το πιο όμορφο λάθος της ημέρας ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει