Την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στη εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος συνεργάτη του Γιάννη Πάριου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν απάντηση στο ερώτημα ποιο κρύβονται πίσω από την επίθεση, καθώς οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν καλά τις κινήσεις του τραγουδιστή.

Η ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν άγνωστοι, που έφεραν όπλα, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο συνεργάτης του τραγουδιστή και κατάφεραν να κλέψουν φάκελο που περιείχε περίπου 40.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Espresso, ο ίδιος ο Γιάννης Πάριος είχε ζητήσει από το θύμα να πάει σε συγκεκριμένο σημείο και να παραλάβει τα χρήματα, που ήταν η αμοιβή του τραγουδιστή από συναυλία που είχε δώσει στα Ιωάννινα.

Πράγματι, εκείνος πήγε και παρέλαβε το φάκελο προκειμένου να τον παραδώσει στον τραγουδιστή.
Λίγα μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του Γιάννη Πάριου, εμφανίστηκαν δύο άγνωστοι με κράνη, και οι οποίοι με την απειλή όπλων τον ανάγκασαν να ακινητοποιήσει το αμάξι που οδηγούσε.

Στη συνέχεια άρπαξαν το φάκελο με τα λεφτά και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο ληστές, ίσως και ακόμα ένας συνεργός τους, παρακολουθούσαν από το πρωί το συνεργάτη του Πάριου και τελικά του έστησαν ενέδρα. Φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν τη διαδρομή που θα ακολουθούσε το θύμα, αλλά και το περιεχόμενο του φακέλου.