Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του σε περιοχή της Αττικής


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
16:14
04/11/2018
Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
loading

Συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλοδαπός κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.E.C.C. (National Child Exploitation Coordination Centre) που εδρεύει στον Καναδά και αφορούσε διαδικτυακό χρήστη, ο οποίος με τη χρήση ειδικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, μεταφόρτωσε σε ομαδική συνομιλία αρχείο με οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικιακή σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο αλλοδαπός, σε περιοχή της Αττικής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε να κατέχει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη.

Το ψηφιακό πειστήριο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει