Έναν «πρωτότυπο» τρόπο σκαρφίστηκαν επιτήδειοι προκειμένου να εισάγουν απαγορευμένα αντικείμενα στις φυλακές Λάρισας. Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας.

Συγκεκριμένα επιστράτευσαν ένα ψυγείο, στα τοιχώματα του οποίου είχαν κρύψει επτά κινητά τηλέφωνα συνοδευόμενα από όλο τον εξοπλισμό τους και συσκευασμένα σε αλουμινόχαρτο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για εισαγωγή απαγορευμένων αντικειμένων στο κατάστημα κράτησης Λάρισας με σκοπό την παραλαβή τους από κρατούμενο, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 61χρονος ημεδαπός, συνεργός των συλληφθέντων.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε συσκευασμένο καινούριο οικιακό ψυγείο με παραλήπτη 38χρονο ημεδαπό, έγκλειστο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ποινή ισόβιας κάθειρξης κι έντεκα ετών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαγορευμένων αντικειμένων εντός των εσωτερικών χώρων του ψυγείου.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας πήγαν άμεσα στις φυλακές όπου, παρουσία πραγματοποίησαν έρευνα στους χώρους του ψυγείου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν κρυμμένες τεχνηέντως κι επιμελώς εντός της μόνωσης της πόρτας του ψυγείου επτά -7- συσκευασίες κινητών τηλεφώνων με τα παρελκόμενά τους (8 μπαταρίες, 4 φορτιστές, 3 κάρτες SIM και 3 καλώδια φόρτισης USB, συσκευασμένα σε αλουμινόχαρτο).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 61χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας με έδρα το Μενίδι Αττικής, είχε συναντήσει στην έδρα μεταφορικής εταιρείας στη Λάρισα τον 34χρονο συλληφθέντα ιδιοκτήτη της και τον 32χρονο επίσης συλληφθέντα και τους είχε ζητήσει να παραδώσουν αυτοί το ψυγείο στις φυλακές Λάρισας, στα πλαίσια συνεργασίας τους.

Το οικιακό ψυγείο, τα ανευρεθέντα κινητά τηλέφωνα και τα παρελκόμενά τους (μπαταρίες, φορτιστές κλπ) κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 61χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.