Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, στο χωριό Προφήτης Ηλίας, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε βάρος του 52χρονου κρεοπώλη, όπως αναφέρει το cretalive.gr, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου για τη δολοφονία τόσο του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου, όσο και για τη δολοφονία του 64χρονου, που χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ενώ στο χωριό είχε στηθεί γλέντι για τον κλήδονα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της για το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία, ο 34χρονος πήγε στο κατάστημα του 52χρονου και διαπληκτίστηκε μαζί του, λόγω μεταξύ τους προσωπικών διαφορών.

Ο 34χρονος κρατώντας μία μεταλλική ράβδο του επιτέθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και κατά του 17χρονου γιου του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και αυτόν στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 52χρονος πατέρας, πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον 34χρονο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ένας 64χρονος θαμώνας διπλανού καταστήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και κατέληξε.

«Όχι άλλο αίμα, αλλά να φύγουν από το χωριό»

«Όχι άλλο αίμα, αλλά να φύγουν από το χωριό» λέει ο πατέρας του 34χρονου που τονίζει ότι η οικογένεια του κρεοπώλη είναι πλέον ανεπιθύμητη στον Προφήτη Ηλία. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το cretalive.gr, δεσμεύεται να κλείσει εδώ ο «κύκλος» αίματος που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη της οικογένεια θα απομακρυνθούν από το χωριό.

Το κατώφλι της Εισαγγελέως Ηρακλείου πέρασε, την Πέμπτη, τριμελής αντιπροσωπεία των κατοίκων του χωριού, προκειμένου να θέσει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας περί απομάκρυνσης της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 34χρονου.

Ο πατήρ Κυριάκος Κολυβάκης εκ μέρους της τριμελούς αντιπροσωπείας ανέφερε ότι σε συνέλευση των φορέων του χωριού, που έγινε χθες το βράδυ, αποφασίστηκε το χωριό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Από την Εισαγγελέα ζήτησαν τη νομική της βοήθεια, καθώς όπως είπαν«”εμείς είμαστε με τη μεριά του νόμου και δε θέλουμε να δούμε να συμβαίνουν κι άλλα άσχημα στο χωριό».

«Είκοσι χρόνια τώρα κυριαρχεί ο φόβος και ακόμη και τώρα με δύο νεκρούς, όλα είναι βουβά στο χωριό. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι αυτόπτες μάρτυρες και από φόβο δε βγαίνουν να μιλήσουν. Αυτό είναι προσβολή για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Αυτό που έγινε δεν ήταν φόνος, ήταν θυσία, για όλα αυτά που δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα» – είπε ο ιερέας, περιγράφοντας γλαφυρά το κλίμα που επικρατεί εδώ και καιρό στο χωριό, ευθύνες για το οποίο φαίνεται πως αποδίδει η τοπική κοινωνία στην εν λόγω οικογένεια.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, οι σκέψεις των κατοίκων του Προφήτη Ηλία είναι τα μέλη της οικογένειας του 52χρονου να μη γυρίσουν στο χωριό. «Πρέπει και οι ίδιοι να το καταλάβουν» – είπε ο πατήρ Κυριάκος Κολυβάκης, προσθέτοντας πως αυτό που μπορεί να γίνει είναι να κατευναστούν τα πνεύματα, όμως «πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν για να αποφύγουμε κι άλλα επεισόδια. Πώς θα τους δούμε μπροστά μας; Και πρώτα πρώτα εγώ…»

Η εισαγγελέας τους ενημέρωσε για το νομικό κομμάτι, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση εκ μέρους της σε σχέση με το αίτημά τους.